• Tijdelijke testlocatie in Krimpen

  In Krimpen aan den IJssel kunt u  tot en met 30 april de tijdelijke GGD-testlocatie in De Ark (Burgemeester Aalberslaan 41) bezoeken. Volwassenen én kinderen met coronaklachten kunnen zich hier gratis op afspraak laten testen. Dat geldt ook voor mensen die in contact zijn geweest met iemand met corona. Zij kunnen zich vanaf dag vijf op afspraak laten testen.

   

  Inwoners kunnen nog dezelfde dag voor testen terecht.

  Een afspraak maken kan via het landelijke telefoonnummer 0800-1202 of via www.coronatest.nl. U kunt nog op dezelfde dag dat u belt of het online regelt voor testen in Krimpen terecht! De locatie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 16.00 uur. In het weekend of ’s avonds kunt u natuurlijk ook altijd bij een testlocatie in één van onze buurtgemeenten terecht. 

   

  Testen helpt om besmettingen op te sporen

  Dicht bij huis laten testen bij coronaklachten Veel corona besmettingen vinden plaats in huis of op het werk. Mooi voorjaarsweer geeft veel mensen een reden om er vaker op uit te trekken. Hierbij worden de coronamaatregelen helaas niet altijd meer goed nageleefd. Het is belangrijk dat het aantal besmettingen in Krimpen aan den IJssel omlaag gaat. Alleen dan krijgen we corona onder controle. Testen helpt om besmettingen op te sporen. GGD Rotterdam-Rijnmond wil de drempel tot het testen verlagen door de inwoners uit deze gemeentes mét klachten, de mogelijkheid te geven om zich dicht bij huis te laten testen.